Missing people fortsätter med sökandet trots anhållningsbesked

Uppdaterad
Publicerad

Sökandet efter sexåringen fortsätter, det meddelar Missing peoples insatsledare på Öland Christer Ågren.

Tidigt på fredagsmorgonen meddelade polisen att pojken fortfarande är försvunnen och att en större insats planeras under dagen.

Omkring 10-tiden på fredagen meddelade polisen att en kvinna anhållits skäligen misstänkt för egenmäktighet med barn. Kvinnan har relation till den försvunna pojken, enligt polisen.

De nya uppgifterna påverkar inte sökinsatsen i ett första skede.

– Vi fortsätter med sökandet som planerat, säger Christer Ågren.

Insats med helikopter

Från helikoptersidan är det över tid ett tiotal personer som är involverade i insatsen. En helikopter 15 med värmekamera och ett ledningsfordon.

– Vi har jobbat med insatsen sen sent igår kväll, har haft personal på plats hela natten med helikopter. Vi jobbar vidare och kommer hjälpa polisen så länge de vill ha hjälp, säger Peter Forslund, major tredje helikopterskvadronen.

Försvunnen sedan torsdagseftermiddagen

Pojken var ute och lekte på gården vid sitt hem i Färjestaden på Öland. Det var vid 15-tiden på torsdagseftermiddagen. Sedan dess har han inte setts till, enligt polisen.

Anhöriga kontaktade polisen efter klockan 16. Och sedan 17.35 har de aktivt letat efter pojken.

Fler än 1 000 frivilliga samlades i Färjestaden för att hjälpa till med letandet, enligt polisen. 

Vid 21-tiden kom en grupp från organisationen Missing people dit från Karlskrona. Gruppen pratade sig samman med polisen för att organisera sökandet.

Sökandet fortsätter under fredagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.