Bilden har inte med händelsen att göra. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Stärkta misstankar mot 31-åring efter Tingsrydsskjutning

Uppdaterad
Publicerad

Misstankarna mot den 31-årige man som ska ha skjutit mot två barn i centrala Tingsryd stärks. Mannen är fortsatt anhållen och enligt åklagaren finns en omfattande teknisk bevisning.

– Vi har hållit flera förhör i ärendet med målsägande, den misstänkte och vittnen, säger Sofia Granat, åklagare och den som leder förundersökningen.

Är det uppgifter i förhören som lett till att misstankarna mot mannen stärkts?

Skottlossning mot barn i Tingsryd

– Det har bidragit till att misstankarna stärkts ja. Men det finns också en omfattande teknisk bevisning, säger Sofia Granat.

Bland annat har ett skotthål hittats intill den plats där händelsen inträffade. Men vad det rör sig om för vapen som ska ha avlossats vill åklagaren inte gå in på.

Misstänkt på sannolika skäl

Det var på söndagseftermiddagen den 2 september som två unga pojkar anmälde att de blivit hotade och beskjutna utanför ett varuhus i centrala Tingsryd. Samma kväll greps då 31-åringen.

Polisen genomförde en husrannsakan hemma i mannens bostad på en adress i Tingsryd, men om det hittats någonting där som stärker misstankarna är oklart.

31-åringen är på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott och grovt olaga hot och under morgondagen, torsdag, är sista dagen att begära mannen häktad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning mot barn i Tingsryd

Mer i ämnet