Misstänks ha dödat spädbarn mellan Kalmar och Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

Två personer misstänks ha dödat ett spädbarn i Kalmar.

– De är anhållna skäligen misstänkta för mord respektive barnadråp, säger Ann Öberg vid Åklagarmyndighetens pressjour.

Polisen fick kännedom om det misstänkta mordet, som ska ha skett i fredags kväll, under lördagen, uppger man i ett pressmeddelandet.

Sedan lördags kväll sitter en kvinna anhållen misstänkt för barnadråp och en man misstänkt för mord. Båda personer är skäligen misstänkta, vilket är den lägre misstankegraden.

– Senast på tisdag klockan 12 måste åklagare besluta om personerna ska begäras häktade eller inte, säger Ann Öberg vid Åklagarmyndighetens pressjour.

Uppgift: Taxichaufför larmade polisen

Polisen är mycket förtegen, men bekräftar att händelsen utreds av polisen i Kalmar. De gripna är hemmahörande i Kalmar län. Enligt polisen har brottet inträffat någonstans på vägen mellan Kristianstad och Kalmar.

– Utredningen är inne i ett mycket känsligt läge och är av ytterst känslig karaktär, säger jourhavande förundersökningsledare Daniel Lundh till SVT Småland.

Obduktion ska utreda dödsorsak

Polisen ska nu gå igenom den tekniska undersökningen. Dessutom ska en obduktion göras för att försöka reda ut spädbarnets dödsorsak.

Enligt uppgift till Aftonbladet ska barnet och de misstänkta, som uppges vara anhöriga till barnet, ha färdats i en taxibil vid händelsen, och taxichauffören ska ha slagit larm till polisen sedan spädbarnets skrik plötsligt upphörde. Polisen vill inte bekräfta uppgifterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.