Misstänkt läggmatch polisanmäld

Uppdaterad
Publicerad

Matchen mellan Nybro IF och BW90 från Sjöbo, som misstänks vara en läggmatch, har nu polisanmälts.

– Vi har inte hittat någon rimlig förklaring till det som vi kunnat se när vi analyserat matchen, och därför väljer vi att polisanmäla, säger Johan Söderkvist på Svenska Spel till SVT Nyheter Småland.

Stoppar allt spel på BW90

Misstankarna om att matchen var en läggmatch har dessutom lett till att Svenska Spel valt att stoppa allt spel på BW90.

Uppgjorda fotbollsmatcher

– Det finns information som gör att vi inte kan erbjuda spel på dem, men vad det är för information vill vi inte gå in på eftersom det nu är ett polisärende, säger Johan Söderkvist.

Matchen spelades söndagen den 5 juni i Bjärsjölagård i Skåne. Nybro IF hade innan matchen inte vunnit en enda match under den här säsongen och låg sist i division Södra Götaland. BW 90 däremot är ett mittenlag i serien och det var därför inte konstigt att oddsen för att Nybro skulle vinna var höga.

Oddsen sjönk snabbt

Men strax innan matchen sjönk oddsen för att Nybro skulle vinna kraftigt och dessutom kunde Svenska Spel se att det satsades stora pengar på den. Därför stoppade de allt spel på matchen 20 minuter innan avspark.

Sedan dess har matchen utretts av både Svenska Fotbollförbundet och Svenska Spel. Och nu har alltså Svenska Spel valt att polisanmäla matchen. Ärendet utreds nu av riksenheten mot korruption.

– Vi har valt att lämna in det till polisen eftersom vi inte kommer längre i vår egen utredning, säger Johan Söderkvist på Svenska Spel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Uppgjorda fotbollsmatcher

Mer i ämnet