Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Knivdådet rubricerades först som mordförsök, vilket ändrades till mord då offret under tisdagen avled på sjukhus av sin skador. Foto: SVT

Offret dog på sjukhus – 15-åring anhållen för mord i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-års åldern har avlidit efter att ha blivit stick- eller skärskadad i stadsdelen Norrliden i Kalmar. Ärendet rubriceras som mord, och en en 15-årig pojke sitter anhållen.

Det var vid 20-tiden på måndagskvällen som boende på Två Bröders väg i Norrliden hörde skrik och hittade en skadad man utomhus.

Den skadade mannen, som är i 25-årsåldern, fördes med ambulans till sjukhus. Under tisdagseftermiddagen meddelade polisen att han avlidit och att ärendet nu rubriceras som mord.

Anhöriga ska vara underrättade, enligt polisen.

15-åring anhållen – känd av polisen

Under natten till tisdagen greps och anhölls en 15-årig pojke i Kalmarområdet.

Han blev på sannolika skäl anhållen misstänkt för mordförsök. Pojken är känd av polisen sedan tidigare.

– Vi utesluter inte att fler personer kan bli frihetsberövade i den här utredningen, säger Robert Loeffel, presstalesperson på Polisen region syd.

Polisen har gjort en brottsplatsundersökning under natten där man säkrat bevisning, enligt Robert Loeffel. Han vill dock inte uttala sig om polisen säkrat något vapen.

Skedde utanför mötesplats

Händelsen inträffade mitt i bostadsområdet, och precis utanför kommunens mötesplats i Norrliden, som vid tillfället hade stängt.

Under tisdagen håller mötesplatsen öppet för dem som vill prata eller få stöd, enligt en uppdatering på deras Facebooksida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.