Foto: Stina Stjernkvist/TT

Misstänkt mordförsök i Kalmar – 20-åring allvarligt stickskadad

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern skadades i samband med ett bråk i Berga centrum i Kalmar under söndagskvällen. 20-åringen fick stickskador och fördes med ambulans till sjukhus. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord.

Larmet kom vid strax efter klockan 19 på söndagskvällen. Det var 20-åringen själv som ringde polisen och uppgav att han skadats i samband med ett bråk i Berga centrum.

– Han hade lyckats springa från platsen och larma polisen. Han hade då en stickskada och fördes till sjukhus, säger Anette Norrsén jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kalmar.

Kalmar

Mannen fördes till intensivvårdsavdelningen på länssjukhuset där han vårdades för allvarliga knivskador. På måndageftermiddagen meddelade landstinget i Kalmar att mannens tillstånd har stabiliserats.

Ingen misstänkt

Polisen rubricerar händelsen som försök till mord. Någon misstänkt för brottet finns i nuläget inte.

– Så får det vara så länge tills vi jobbat vidare med ärendet. Vi har inte hunnit prata så mycket med den skadade och han ligger kvar på sjukhus. Det fanns en del vittnen på platsen så vi får jobba vidare med det under dagen, säger Anette Norrsén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet