Misstänkt rattfyllerist började bråka – efter att ha krockat och voltat

Uppdaterad
Publicerad

En bil ska ha kolliderat med tre bilar och senare voltat på en landsväg vid Strömsnäsbruk. Efter olyckan ska föraren ha börjat bråka med de andra bilisterna, enligt Polisen.

En polispatrull larmades till trafikolyckan på landsväg 520 vid Strömsnäsbruk, i Markaryds kommun, vid lunchtid på måndagen. Enligt initiala uppgifter har en bil kolliderat med tre andra bilar och senare voltat.

Polisen skriver på sin hemsida att bråk uppstod mellan föraren av den voltade bilen och personer på platsen – och att mannen fortsatte att bråka efter att polispatrullen kom fram.

– Det har varit stökigt på platsen mellan allmänhet och föraren och när polisen anländer fortsätter personen vara stökig vid ingripandet. Han är medtagen för provtagning, säger Katarina Rusin, presstalesperson polisregion Syd.

Nu misstänks föraren för rattfylleri, men fler brottsrubriceringar kan tillkomma.

En kvinna som kört en av de påkörda bilarna har förts med ambulans till sjukhus för kontroll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.