Två skottlossningar i Norrliden i Kalmar – sköt in i tom lägenhet

Uppdaterad
Publicerad

Två skottlossningar konstaterades under natten till torsdagen i Kalmar, vid en av dem har någon skjutit in i en lägenhet. Polisen har i nuläget inga uppgifter om att någon person är skadad och utreder ena fallet som misstänkt mordförsök.

Vid midnatt larmades polisen till Smålands Lejons väg i Norrliden i Kalmar med anledning av en skottlossning. På plats hittade polisen tomhylsor som anses ha avfyrats i närtid.

– Ingen person har anträffats skadad i den skottlossningen, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Kalmar

Ännu en skottlossning i Norrliden

Tre timmar senare, runt tretiden under natten till torsdagen, larmades polisen om en skottlossning på Två Bröders väg i samma område. Även där hittades tomhylsor och skottskador på ett fönster intill en lägenhet.

– Vad vi vet ska det inte ha funnits någon person i lägenheten, säger Robert Loeffel.

Enligt SVT:s reporter på plats så ser lägenheten som blivit beskjuten helt tom ut utifrån. Ingen har heller hittats skadad, enligt polisen.

Båda händelserna är brottsrubriceringen grovt vapenbrott och i den senare skottlossningen är även brottrubriceringen försök till mord. Ingen är frihetsberövad.

– Vi undersöker givetvis om ett samband finns i och med att händelserna är nära i både tid och plats, säger Robert Loeffel.

”Inte sett ett spår av de inblandade”

Niko Kalcidis, kommunpolis i Kalmar, säger att det är väldigt tråkigt att skottlossning inträffar igen i Norrliden trots den ökade bevakningen.

Polisen har höjd närvaro i hela Kalmar till följd av de två morden i Kalmar i februari och mars, och flertalet skottlossningar.

Det har varit lugnt under nästan en månad nu, hur har ni jobbat?

– Vi har ökat bevakningen i området, men inte sett ett spår av de vi kan tänka är inblandade i detta under den här tiden, säger Nikos Kalcidis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet