En skottskadad efter misstänkt rånförsök i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har skadats i handen efter en misstänkt skottlossning i Trekanten utanför Kalmar under tisdagskvällen.

Polisen har haft ett första förhör med den skadade mannen i 20-årsåldern. Enligt polisen uppger han att han, tillsammans med en annan person i 20-årsåldern, träffat på två till tre män under tisdagskvällen som utsatt dem för rånförsök.

Männen hade hotat med någon typ av vapen, som mannen i 20-årsåldern inte kunde beskriva för polisen. I samband med rånet säger den skadade mannen att han fått en skottskada i handen. Den misstänkta skottlossningen ska ha skett i Trekanten.

Polis är på plats och arbetar med att utreda omständigheterna. Platsen har spärrats av och polisen har inlett dörrknackning i området.

– Det kommer göras en teknisk undersökning för att bekräfta ifall det skett en skottlossning. Vi håller på att skapa oss en uppfattning om vad som skett och tar hjälp av vapenhund för att söka efter fynd som kan leda oss framåt och hör eventuella vittnen på platsen, säger Filips Annas polisens presstalesperson.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt eller gripen och kan inte gå in på hur den misstänkta skottlossningen gått till. Händelsen utreds som grov misshandel, försök till rån och grovt vapenbrott.

Så sent som på onsdagsmorgonen är fortfarande ingen misstänkt eller gripen i händelsen. Brottsrubriceringen kvarstår.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningar i Kalmar

Mer i ämnet