Polisen spärrade av ett område i Hovshaga. Foto: Carl Carlert

Våldtäkt i Växjö i helgen – område spärrades av

Uppdaterad
Publicerad

En våldtäkt ska ha inträffat utomhus i Växjö under natten mellan lördag och söndag. Ett område spärrades av och polisen sökte med hund i området under förmiddagen. Ännu är ingen misstänkt gripen.

Händelsen ska ha inträffat vid tretiden natten mot söndagen i Hovshaga. Kvinnan är över 18, uppger polisen på sin hemsida. Hennes skadeläge är i nuläget inte känt.

– Men vi har kunnat prata med målsägande, säger Patric Fors, polisens pressinformatör.

Polisen uppger att den misstänkte gärningsmannen var okänd, enligt kvinnan. Det finns dock ännu ingen gripen eller misstänkt. Ett område spärrades av.

– Vi ska söka i området med en specialsökhund till att börja med, säger Patric Fors till SVT Nyheter Småland.

Avspärrningarna hävdes senare under söndagsförmiddagen. Polisen eftersöker vittnen till händelser i området vid 3-tiden natten till söndagen.

– Vi ska undersöka filmer från övervakningskamera, säger Johan Sjögren som är jourhavande förundersökningsledare på polisen.

Polisen sökte i området med specialsökhund under söndagsmorgonen. Foto: Carl Carlert

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.