Socialdemokraten Monica Haider kommer från Älmhults kommun. Foto: Clary Kroon/SVT

Monica Haider (S): ”Det är skönt att vi kommit fram till en överenskommelse”

Uppdaterad
Publicerad

Den socialdemokratiska riksdagsledamoten Monica Haider från Eneryda är på det stora hela nöjd med den överenskommelse mellan S och C som under fredagen offentliggjordes. ”Det är viktigt för oss att få en regering på plats som är handlingskraftig”, säger hon.

– Jag tycker att det är skönt att vi kommit fram till en överenskommelse, säger Monica Haider (S) riksdagsledamot från Eneryda i Älmhults kommun och fortsätter:

– Ingången för oss i Socialdemokraterna är att ta ansvar för Sverige och det är också viktigt för oss att få en regering på plats som är handlingskraftig. Redan förra mandatperioden försökte vi bryta blockpolitiken så det är också en del i det, säger Monica Haider.

regeringsbildningen småland

I den här överenskommelsen, har ni gått med på för mycket?

– I en överenskommelse så handlar det om att ge och ta. Och det är klart att är vi måna om att bryta blockpolitiken då inser ju alla att vi måste ha med politik från båda blocken i överenskommelsen och jag tycker att även vi fått med mycket i den överenskommelsen. Så det är ett givande och tagande.

Vad var det viktigaste, var det att bryta blockpolitiken eller?

– Det viktigaste är den politiken vi har gått val på.

Men blir inte den naggad i kanten nu?

– Jo det blir den ju oavsett parti. Det finns ju inget parti som har 50 procent av rösterna. Så oavsett vilket parti du tillhör eller vilken överenskommelse som görs så blir det eftergifter. Det finns vissa delar av uppgörelsen som vi inte tycker är lika bra som andra men på det stora hela är jag nöjd med överenskommelsen, säger Monica Haider (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

regeringsbildningen småland

Mer i ämnet