Sofia Andersson var först att vaccinera sig bland personalen som jobbar inom vården i Mörbylånga kommun. Foto: Hamed Ubaidi-Karlsson/SVT

Här börjar Mörbylånga kommun vaccinera vårdpersonalen

Publicerad

Mörbylånga kommun började idag att vaccinera personal som jobbar nära riskgruppen. Först ut blev enhetschefen  Sofia Andersson på äldreboendet Äppelvägen.

Idag började Mörbylånga kommun vaccinera personal som jobbar på särskilda boenden, LSS-boenden och inom hemtjänsten. Totalt ska ungefär 300 personer vaccineras under veckan. Den första person som fick sprutan var Sofia Andersson, som är enhetschef på äldreboendet Äppelvägen i Färjestaden.

– Det känns jätteroligt att vi är igång, det är helt fantastiskt att vi får den här möjligheten att börja vaccinera våra medarbetare redan nu, säger Sofia Andersson.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Alla har tackat ja

Samtlig personal som jobbar på Äppelvägen har tackat ja till vaccinationen.

– Intresset har varit väldigt högt. Högre än influensavaccinationen vi hade i höstas, säger Anders Törnblom som är medicinskt ansvarig sjuksköterska i Mörbylånga kommun.

Varför tycker du det är viktigt att vaccinera sig?

– För att skydda sig själv och de omkring sig, vi jobbar med de mest sköra i samhället, och det är väldigt viktigt att vi kan skydda dem så gott det går, säger Sofia Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet