Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Vi kan inte säga än om det har något samband med tidigare skjutningar i Kalmar. Det pågår en omfattande kartläggning med flera personer inblandade och vi försöker ta reda på vad som utlöst detta bråket, säger Robert Loeffel, presstalesperson polisen i Växjö. Foto: SVT

Misstänkta mordet i Berga: Offret blev knivskuren

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som avled i samband med ett bråk i stadsdelen Berga i Kalmar i helgen hade fått ”stickande eller skärande skador”, berättar polisen i Växjö. Fyra män sitter anhållna misstänkta för mord och medhjälp till mord.

– Vi kan inte säga än om det är gängrelaterat eller om det har något samband med tidigare skjutningar i Kalmar. Det pågår en omfattande kartläggning med flera personer inblandade och vi försöker ta reda på vad som utlöst detta bråket, säger Robert Loeffel, presstalesperson polisen i syd.

Under lördagsnatten hamnade cirka tio personer i bråk med varandra i Kalmar. En man i 25-årsåldern fick föras till sjukhus med allvarliga stickskador, och under söndagen meddelade polisen att mannen avlidit.

Åklagaren: ”Blev knivskuren”

På måndagseftermiddagen satt fyra män i 18- till 25-års åldern anhållna. Tre personer är misstänkta för mord och en för medhjälp till mord.

Till Barometern säger åklagare Johan Henningsson så här:

– Det förefaller ha varit två konstellationer som hamnade i bråk och sen slutade det med att en person blev knivskuren och senare avled, säger Henningsson.

Så det handlade inte om två kriminella gäng?

– Nej, inte vad jag känner till, säger Henningsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.