I den här korsningen tror polisen att brottet ägt rum. Foto: Martin Heppich/SVT

Misstänkt mordförsök i Virserum

Uppdaterad
Publicerad

Kort efter klockan elva på lördagsförmiddagen larmades flera polispatruller till Virserum i Hultsfreds kommun där ett stort bråk brutit ut. När polisen kom fram hade en man fått en stickskada.

Flera personer ska ha varit inblandade i bråket, men när polisen kom fram till platsen var inga misstänkta gärningspersoner kvar. Man hittade en man som fått en stickskada i samband med händelsen.

Enligt polisen är den skadade mannen i 40-årsåldern. Hans skador är allvarliga med inte livshotande. Händelsen rubriceras som mordförsök.

Hultsfred

En man gripen efter husrannsakningar

Senare under lördagen greps en man misstänkt för mordförsöket. Exakt vilken inblandning han har i händelsen är för närvarande oklart, men han kommer att förhöras vidare under söndagen.

Mannen greps efter att polisen arbetat med utredningsåtgärder som husrannsakningar och förhör med flera vittnen.

– Vi kan inte utesluta att fler gärningsmän var inblandade och vi vet inte säkert om det var han som höll i tillhygget som orsakade stickskadan, säger Kim Hild, på polisens ledningscentral.

Foto: Martin Heppich/SVT

Kontroller och avspärrningar

Polisen arbetar utifrån inriktningen att korsningen Strandvägen/Storgatan är brottsplatsen. Enligt polisen stoppades trafiken på väg 23 med anledning av kontroller i samband med händelsen. Strax efter klockan 20 på lördagskvällen öppnades riksväg 23 för trafik igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hultsfred

Mer i ämnet