Polis på plats för en teknisk undersökning Foto: SVT

Mordmisstänkt i Västervik erkänner vållande till annans död

Uppdaterad
Publicerad

Den mordmisstänkte 23-årige mannen häktades vid Kalmar tingsrätt under lunchtid på torsdagen. En 24-årig kvinna avled i tisdags efter att ha blivit skjuten i sin lägenhet i Västervik. 23-åringen greps i lägenheten och anhölls samma dag som misstänkt gärningsman.

Vid klockan elva under torsdagen inleddes häktningsförhandlingarna bakom stängda dörrar. 23-åringen erkänner förutom vållande till annans död även vapenbrott, men nekar till anklagelserna om mord och grovt vapenbrott, något som P4 Kalmar var först med att rapporterar om.

Hittades allvarligt skadad i bostad

Den 23-åriga mannen har häktats misstänkt på sannolika skäl, vilket är den högre graden av misstanke, för mord och grovt vapenbrott. 

Kvinnan hittades allvarligt skadad i en lägenhet i Västervik på tisdagsförmiddagen efter att polisen fått larm om en skottlossning. Hon fördes till sjukhus men avled senare av sina skador.

Åtal väntas väckas den 7 november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.