En stor räddningsstyrka finns på plats utanför Väckelsång i Tingsryds kommun där man har en brand på en torvmosse. Foto: Carl Carlert

Mossbrand i Väckelsång – bekämpades med helikoptrar

Publicerad

På torsdagen började det brinna på en torvmosse utanför Väckelsång i Tingsryds kommun. Ett tio-tal brandstyrkor och två helikoptrar är var på plats för att bekämpa branden.

Det var på eftermiddagen larmet kom och branden spred sig till ett område på cirka 1,5 till två hektar.  

– Vi har två helikoptrar på plats som vattenbombar och det börjar se hoppfullt ut. Men vi har inte kontroll på branden ännu, sade Mikael Andersson som är inre befäl på räddningstjänsterna tidigt på torsdagskvällen.

Fastigheter hotade

Vindarna ställde till det för räddningstjänsten och ett antal fastigheter var i ett initialt skede hotade av branden.

– Vinden mojnade efter hand så brandfaran för fastigheterna kunde blåsas av, säger Per Pettersson som var räddningsledare på plats.

Vid 19-tiden på kvällen var branden under kontroll och styrkorna kunde senare lämna platsen. Brandorsaken är just nu okänd. Markägaren kommer att övervaka mossen under natten och under fredagen kommer räddningstjänsten tillbaka för att avsluta sitt arbete på platsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Tingsryd

Mer i ämnet