Den sexkantiga trafikskylten är en av Göran Hanssons uppfinningar. Foto: SVT

Musfällor och trafikskyltar – här är fem av Görans uppfinningar

Uppdaterad
Publicerad

Under sin 45-åriga karriär som uppfinnare har Göran Hansson hunnit med en hel del. Och flera av hans uppfinningar har vi nog alla någon gång kommit i kontakt med.

Musfällan – består av plast där betet göms under locket. När musen lyfter på locket för att komma åt maten så fälls locket ner och musen får nacken bruten. Patentet på just den här musfällan gick ut under 2016, vilket fick Göran Hansson att utveckla råttfällan som, enligt honom själv, bygger på ännu bättre teknik.

Trafiktavlor – master och orienteringsskyltar som finns utmed vägarna. Dessutom är den sexkantiga vägskylten hans uppfinning.

Likkistemaskin – maskin för att sätta ihop likkistor.

Svetsutrustning – för att kunna svetsa ihop mjölkledningar som leder mjölken i mejeriet.

Isolatorer – som används för att hålla tråden på plats i stängsel som används för djur.

– Det finns så mycket spännande industrihistoria omkring mig så att det är otroligt. Många av mina uppfinningar har legat 20-30 år före i tiden. Och som 83-åring måste man hålla sig i världstoppen, säger Göran Hansson.

LÄS MER: Han är pappa till tusentals uppfinningar världen över

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.