Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Musikhjälpen kommer till Växjö i december. Foto: Ida Andersson/SVT

Musikhjälpen 2023 kommer till Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Årets upplaga av Musikhjälpen kommer äga rum i Växjö. I december kommer musikeventet ta plats på Stortorget i Växjö för att samla in pengar till ett välgörenhetstema som ännu inte avslöjats.

Musikhjälpen 2023 kommer ta plats på Växjö stortorg i december. Produktionen är ett samarbete mellan Sveriges Television, Sveriges Radio och Radiohjälpen. Lokalt kommer även Växjö & Co. rodda i eventet.

– Fördelen är att Växjö är en liten ”storstad”. Evenemanget syns här. Vi kommer vara på Stortorget, mitt i centrum. Vi kommer se till att det blir synligt och engagerar alla här, säger Sara Almkvist, vd på Växjö & Co.

Första gången i Småland

Karl-Johan Paulsson är SVT:s projektledare för Musikhjälpen och är övertygad om att evenemanget kommer göra sig bra i Växjö – som är den minsta staden Musikhjälpen någonsin besökt.

– Växjö har ett framåtlutat driv och det känns som en ung stad. Här finns ett studentliv och det finns en tradition av musik i den här staden som ska bli rolig att utforska, säger Karl-Johan Paulsson.

Programledare avslöjas senare

Vilka programledare som kommer sitta inlåsta i 144 timmar i den kända glasburen på Stortorget håller Karl-Johan Paulsson ett tag till. Även årets tema kommer presenteras senare under hösten. Men Växjöborna kommer garanterat inte bli besvikna, menar han.

– Vi har bjudit in 40-50-tal av Sveriges största artister och sen vill vi ju även engagera alla Växjöbor och smålänningar att göra härliga och galna insamlingsevent. Det är en härlig utmaning vi har framför oss, säger Karl-Johan Paulsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.