Projektet avslutades med en konsert av eleverna från Centrumskolan och de blivande musiklärarna. Foto: Anna Linge

Musiklärarstudenter och Centrumskolan i pilotprojekt

Uppdaterad
Publicerad

Musiklärarstudenter vid Linnéuniversitetet har under vårterminen samarbetat med Centrumskolan på Araby i Växjö i ett pilotprojekt för att lära sig pedagogik och didaktik i praktiken. Projektet avslutades med en konsert på universitetet under måndagskvällen.

Förstaårsstudenterna vid det femåriga musiklärarprogrammet på Linnéuniversitetet har under våren träffat ett tjugotal mellanstadieelever från Centrumskolan för ett utbildningsutbyte. Barnen har delats in i grupper och fått musiklektioner av de blivande musiklärarna, som genom eleverna har kunnat utforska undervisningens olika delar.

Anna Linge är lektor i musikpedagogik vid Linnéuniversitetet och har lett arbetet tillsammans med Karolina Palmborg på Centrumskolan.

– Projektet har tänt ett engagemang och glädje hos både studenterna och skoleleverna, som verkligen hittat varandra. Barnen, som kommer från en väldigt mångkulturell skola, har också tyckt att det har varit väldigt spännande att få åka upp till universitetet där de fått en nyfikenhet för den akademiska miljön, säger Anna Linge.

Lyckat projekt som kommer att fortsätta

Under måndagskvällen avslutades projektet med en konsert på universitetet, där mellanstadieeleverna framförde en blandning av Beatleslåtar och moderna listettor.

– De har traglat engelskan under stor förväntan. Det har varit ett väldigt lyckat projekt som vi utforskat för att kunna få det till en permanent del av utbildningen, säger Anna Linge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.