Royal Design med lager i Nybro får nya ägare. Foto: Privat

E-handelsföretaget Royal Design köps upp

Uppdaterad
Publicerad

E-handelsföretaget Royal Design som har sitt stora lager i Nybro har fått en ny ägare. Egmontkoncernen, som tar över spakarna har siktet inställt på att heminredningsföretaget ska fortsätta växa.

Royal Design har sitt huvudkontor i Stockholm men startades i Kalmar och har sitt lager i Nybro. Bolaget har 120 medarbetare och merparten av dem jobbar i Nybro.

– För sju år sedan startade vi vår satsning på e-handel och Royal Design blir det åttonde bolaget som vi förvärvar. Vi har nischat oss mot olika marknader och nu ville vi satsa inom hem och interiör, säger Jonas Lidheimer, PR- och informationsansvarig, Egmont Publishing i Sverige.

Inga arbetstillfällen berörs

För de som jobbar på lagret i Nybro kommer skillnaderna inte bli så stora. Inga anställningar påverkas.

– Vi har inga planer på att förändra något, medarbetarna kommer inte märka någon större skillnad i sin vardag.

Köper av två riskkapitalbolag

Istället ligger fokus på att Royal design ska fortsätta växa.

– Företaget har haft en spännande utveckling under de senaste åren och vi kommer fortsätta på den vägen.

Egmontkoncernen förvärvar hela Royal Design Group AB från två riskkapitalbolag. Det handlar om en miljardinvestering. Exakt hur mycket pengar det handlar om vill de inte säga.

– Det är Egmont Publishing-divisionens enskilt största investering någonsin och en av de allra största i hela Egmontkoncernens historia.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.