Foto: Arkivbild, SVT

Nationell polishjälp i jakten på Rudapyroman

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett 40-tal bränder på fyra månader har polisen bett om hjälp på nationell nivå. Nu gör polisens nationella operativa avdelning (NOA) en geografisk profilering för att se om det finns några mönster.

– Vi gör tekniska undersökningar och använder specialsökhundar, men det vi vill ha in är lite mer uppgifter, säger Anders Pernius till P4 Kalmar.

Hittills har de insamlade uppgifterna inte lett till att någon har gripits. Det har lett till att polisen tagit hjälp av NOA som nu gör en geografisk profilering, skriver P4 Kalmar. Genom den hoppas man kunna hitta mönster i när och var bränderna inträffar.

Högsby

Polisen har också efterlyst upplysningar och tips från personer med information på sociala medier. I inlägget står det att polisen inte har hittat någon naturlig förklaring till bränderna och att vittnesuppgifter kan vara avgörande för arbetet.

Även räddningstjänsten har känt frustration över situationen och hoppas kunna få ytterligare hjälp av Kustbevakningen för att hantera problemet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Högsby

Mer i ämnet