Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mediumet Nellie Andersson kan inte bestämma vilka andar hennes klienter ska få höra. ”De skickar den som ska skickas i stunden”, säger hon. Foto: Keith Foster/SVT

Nellie i Moheda söker kontakt med andevärlden – men svårt att styra andra sidan

Uppdaterad
Publicerad

En studie som släpptes nyligen av Uppsala Universitet visar att fyra av tio i Sverige tror på det övernaturliga. Mediumet Nellie Andersson är dock lika glad när hennes klient är skeptisk.

– Det första jag berättar när någon vänder sig till mig är att man inte kan välja den som ska vara med från andra sidan, säger Nellie Andersson, ett medium verksam i Alvesta kommun.

– Den andliga världen skickar den som ska skickas i stunden, förklarar hon.

Redan som barn kände Nellie att hon hade kontakt med en andlig guide. För åtta år sedan tog hon steget och började arbeta som medium.

Förutom kontakt med den andra sidan erbjuder hon energibaserad healing. Hon förstår att många ändå är skeptiska, men känner inte att hon behöver övertyga någon.

–Jag tycker att det kan vara intressant med en skeptisk klient. Så länge de är beredda att lyssna och ta till sig.

I klippet svarar Nellie Andersson på om hon tror att det finns medium som bluffar.

Fyra av tio tror på det övernaturliga

En färsk studie vid Uppsala universitet visar att 41 procent av vuxna svenskar tror på någon form av paranormalt fenomen. Bland kvinnor är siffran närmare 50 procent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.