Pengarna från Niklas Noréns insamling ska gå till julgranar till alla som inte har möjlighet att köpa en egen. Foto: TT/SVT

Niklas Nordén meddelar vad pengarna kommer att gå till

Uppdaterad
Publicerad

Växjöbon Niklas Nordéns insamling till landslagskaptenen Andreas Granqvists fru som väntar tillökning är nu över. Sammanlagt har drygt 45 000 kronor samlats in och en stor del av pengarna kommer att gå till julgranar till alla de som saknar möjlighet att köpa en egen, meddelar, Niklas Nordén.

Från början var Niklas Nordéns tanke att de insamlade pengarna skulle gå till ”världens största blomma” till Andreas Granqvists fru Sofie. Hon uppmärksammade själv insamlingen och bad om att pengarna istället skulle skänkas till till förmån för välgörande ändamål.

Hyllar granen med granar

På sociala medier skriver nu Växjö Vipers-tränaren Niklas Nordén att 30 000 kronor kommer att gå till projektet ”Allas rätt till en gran”.

Växjö

Projektet delar ut (jul)granar till personer utan möjlighet att köpa egen. Denna gåva från fansen delas ut på ”Granens” hemkomstfest i Helsingborg: ”Helsingborg hyllar Granen”. Övriga pengar kommer ni få bilder på inom kort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet