Gudrun Roslund är glad är för både hennes egen skull och alla som bor i Ryssby över att det nu finns möjligheter att besöka den ambulerande vårdcentralen. Foto: SVT/Jan-Eric Lundberg

Här rullar mobila vårdcentralen igång – första stoppet i Ryssby

Uppdaterad
Publicerad

Nu är den nya rullande vårdcentralen i Kronoberg ute på vägarna. Första stoppet blev i Ryssby och det var fullbokat från morgon till kväll.

– Jag tycker att det är jättebra, säger Gudrun Roslund när vi träffar henne utanför matbutiken i Ryssby där bilen har parkerat.

På onsdagen var det jungfrufärd för Kronobergs första mobila vårdmottagning. En husbil har byggts om till ett mottagningsrum där patienter exempelvis kan vaccineras, ta blodprov, få en såromläggning eller annan hälsokontroll. Den ska också åka till arbetsplatser för företagshälsovård.

Första stoppet blev i Ryssby i Ljungby kommun, och intresset var stort.

– Jag tycker att det är jättebra säger Ryssbybon Gudrun Roslund när vi träffar henne utanför snabbköpet i Ryssby där bilen har parkerat.

Här i klippet får du följa med in i vårdcentralen och träffa Mari Bergenholtz som är ansvarig för verksamheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.