• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Ny arena föreslås i Tingsryd

Uppdaterad
Publicerad

Tingsryds AIF har i en skrivelse till kommunen framfört behov av en ny anläggning att bedriva sin ungdoms- och elitverksamhet. Kommunstyrelsens ordförande i Tingsryd ställer sig bakom förslaget. ”Det går vi till val på” säger Mikael Jeansson (S).

Tingsryds AIF har i en skrivelse till kommunen framfört behovet av en ny anläggning och det är någonting som kommunstyrelsens ordförande håller med om.

Vallöfte om ny arena

– Vi är beredda att gå till val med det här löftet. Föreningsverksamheten i kommunen är mycket förknippat med näringslivet till exempel, säger Mikael Jeansson (S) kommunstyrelsens ordförande.

Mikael Jeansson säger att det handlar om en ny ishall men att det kommer att diskuteras om det kan komma att innehålla ytterligare idrottsverksamhet, som till exempel bowling och tennis. Men det är för tidigt att säga.

Förslaget ska upp på kommunstyrelsens arbetsutskott på måndag och då kommer de andra partierna att säga sitt.

Tingsryd utan hockey är otänkbart

I förslaget till beslut som nu skickats in av Mikael Jeansson skriver han följande ”Att det föreligger ett behov av en ny arena råder det inte några tvivel om.”

Vidare står det att kommunen är mer än hockey men att Tingsryds kommun utan hockey är otänkbart.

Vem eller hur mycket som ska betalas för en eventuell arena är dock oklart.

– Tingsryds AIF har inte oändligt med resurser men det har inte vi heller. Men det är inte meningen att det ska konkurrera med annan verksamhet och vi har ingen plan på att höja skatten men en ökad driftskostnad skulle det ju innebära, säger Mikael Jeansson (S).

Han avslöjar dock att det inte är säkert att kommunen själv bygger arenan. Men mer vill han inte säga.

– Jag hoppas att det blir ett uppdrag att utreda detta men först är det viktigt med den politiska processen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.