Tennisspelaren Jonas Björkman har ännu en gång Foto: Bildbyrån

Ny chans för Jonas Björkman att få vara med i Hall of Fame

Uppdaterad
Publicerad

Tennislegenden Jonas Björkman har återigen nominerats som en av kandidaterna till att ta plats i International Tennis Hall of Fame.

Alvestasonen Jonas Björman nådde stora framgångar på tennisbanan. Under en period tillhörde han världseliten i både singel och dubbel. Som bäst rankades han som världsetta i dubbel och som fyra i världsrankingen i singel.

Femte svensken

Det är inte första gången har han chans att bli invald. Senast var han en av fyra nominerade men då räckte det inte hela vägen fram.

Den här gången är han nominerad tillsammans med spanjorerna Sergi Bruguera och Juan Carlos Ferrero, Lisa Raymond från USA och Lleuton Hewitt från Australien.

Om han väljs den här gången blir han den femte svenska tennisspelare att få en plats. Björn Borg, Mats Wilander, Stefan Edberg och Sven Davidsson finns redan med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.