Jonas Björkman var en av fyra nominerade till att bli invald i tennisens Hall of Fame. Foto: Noella Johansson/TT

Ingen plats i Hall of Fame för Jonas Björkman

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen plats för Jonas Björkman i tennisens finrum. Istället väljs den kroatiska spelaren Goran Ivanišević och den spanska spelaren Conchita Martínez in i tennisens Hall of Fame.

Alvestasonen Jonas Björkman var som singelspelare rankad fyra i världen. Han nådde även stora framgångar med det svenska Davis Cup-laget. Under en period tillhörde han världseliten i både singel och dubbel. 2001 var han rankad etta i världen i dubbel.

Han var en av fyra spelare som nu var nominerad till att väljas in i tennisens Hall of Fame. Valet föll dock istället på Goran Ivanisevic och Conchita Martinez. Hade Jonas Björkman valts in skulle han ha blivit den femte svenske tennisspelaren i sällskapet. Sedan tidigare finns Mats Wilander, Stefan Edberg, Sven Davidson och Björn Borg med i Hall of Fame.

Under tisdagskvällen hedras de båda nya medlemmarna under en ceremoni i Melbourne i samband med det pågående Australian Open.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet