Foto: Fredrik von Erichsen, TT

Ny flyglinje till Frankfurt efter sommaren

Uppdaterad
Publicerad

Efter sommaren kommer flygplan lyfta från Kalmar och Ronneby mot den internationella flygplatsen i Frankfurt.

– Det är efterfrågat av näringslivet, säger Kalmar Öland airports vd Ronny Lindberg.

På en presskonferens i dag presenterades den nya linjen som kommer gå från Ronneby, via Kalmar och vidare till Frankfurt am Main fem dagar i veckan. En linje som kopplar ihop sydöstra Sverige med destinationer i 107 länder världen över.

Linjen är efterfrågad av näringslivet enligt Ronny Lindberg, men kommer också har stor betydelse för privatresenärer som vill ta sig till eller från regionen.

– Tyskland är en enormt stor marknad för besöksnäringen i både Kalmar och Blekinge. De kommer framför allt från norra Tyskland. Nu får vi tillgång till den sydtyska marknaden också. Och faktiskt hela världen, säger Ola Söderdahl, vd för Visit Blekinge.

Men pandemin har gjort att flygbranschen har det svårt, och det är inte första gången man försökt få till en stadig förbindelse till internationella flygplatser. Varför skulle det fungera denna gång?

– Det är självklart en utmaning för alla aktörer, men vi kommer få en destination som attraherar alla typer av resenärer. Bättre möjlighet kommer vi aldrig få, säger Ronny Lindberg.

Flygbolaget Air Dolomiti, som är en del av Lufthansa, räknar med att linjen öppnar den 19 september i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.