Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Arrangören och grundare av Metal Theatre Linus Strömgren såg att det fanns ett behov av en hårdrocksklubb. – Det finns ett enormt i intresse, och jag tänkte nu drar vi igång, säger han. Foto: Niclas Wimmerberg/SVT

Nya hårdrocksklubben Metal Theatre startar i Kalmar: ”Det blir röj”

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagskvällen drog den nya hårdrock klubben igång i Kalmar. Teatervallen blir huvudscen, men även utomhusfestivaler kommer att ordnas.

– Det har fattats en scen här i Kalmar och jag som hårdrockare tänkte att då drar jag igång det här, säger Linus Strömgren som är arrangör.

Klubben startar med deathmetalbanden Grave Defiler från Kalmar och Entrails från Växjö.

– Vi har fler spelningar bokade den 30 april kör vi här på Teatervallen igen. Och i sommar har vi planerat en hårdrockfestival, säger Linus Strömgren. 

Ny hårdrocksscen i Kalmar

Det var många år sedan det fanns en hårdrocksscen i Kalmar. August Undin spelar i gruppen Grav Defiler som är förband ikväll.

– Det var åratal det fanns något sånt här i Kalmar, det är jäkligt kul. Vi har inte spelat här på 10 år, det blir röj ikväll – räkna med det, säger August Undin, sångare och basist i Kalmarbandet Grave Defiler.

Följ med till klubben i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.