Linnéa Persson, Adrian Öjvindsson och Sarah Gustafsson tittar igenom manus innan en scen ska spelas in. Foto: SVT

Nya ungdomsserien Eagles spelas in i Oskarshamn

Uppdaterad
Publicerad

Just nu pågår inspelningen av ”Eagles” i Oskarshamn. En ny ungdomsserie som ska sändas på SVT Play i vår.

I våras var inspelningsteamet på turné för leta efter unga skådespelartalanger till den nya serien. Karlskrona, Kalmar, Växjö fick besök liksom Oskarshamn där serien nu spelas in. Adrian Öjvindsson från Kristianstad gick på den öppna castingen i Växjö och fick en roll.

– Jag gick dit med några kompisar som skulle söka. Jag var inte så nervös utan bara hamnade där, giorde så gott jag kunde och fick improvisera lite, säger Adrian Öjvindsson.

Kompisarna som du följde med och som inte fick jobbet, är de sura nu då?

– Jag hoppas inte det, några av dem har varit med som statister, säger Adrian Öjvindsson.

Flera oskarshamnare

Flera i inspelningsteamet kommer ursprungligen från Oskarshamn. Seriens regissör Amanda Adolfsson kommer från därifrån liksom producenten Stefan H Lindén som även skrivit manus. Han är nu tillbaka på sin gamla gymnasieskola och spelar in  och det är en del minnen som väcks till liv.

– Brandlarmet gick här förut och jag visste direkt att jag skulle gå ut på fotbollsplanen, säger han och skrattar.

För tankarna till ”Skam”

I arbetet inför inspelningen har han gjort research och pratat med ungdomar och fått en bild av hur det är att vara tonåring i Oskarshamn i dag. En serie som handlar om ungdomar i vardagslivet för tankarna till den norska succéserien ”Skam”, frågan är vilka likheter som finns.

– Det är smickrande men det stämmer inte riktigt. Det här är en originalserie och en originalidé som inte alls har med ”Skam” att göra, vi är ett annat typ av format. Det är en ungdomsserie så där finns likheter men annars är det här en helt egen berättelse, säger Stefan Lindén.

Serien spelas in i Oskarshamn just nu och kommer att sändas på SVT Play under våren 2019.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer