Alva Bratt (Felicia) och Adrian Öjvindsson (Ludvig) spelar två av huvudrollerna i ungdomsserien Eagles. Foto: SVT

Nya SVT-serien ”Eagles” ska spelas in i Oskarshamn

Uppdaterad
Publicerad

Produktionsbolaget New Stories ska tillsammans med SVT producera en ny tv-serie som har fått namnet ”Eagles”. Det är en ungdomsserie som till största delen ska spelas in i småländska Oskarshamn. En liten del av serien spelas in i Karlskrona.

Tv-serien ”Eagles” handlar om några tonåringar som bor i en svensk hockeystad och som upplever vänskap, kärlek och rivalitet. Serien är skapad av Stefan H. Lindén och ska regisseras av Amanda Adolfsson. Det har spekulerats i att serien skulle vara en svensk version av norska serien ”Skam”, men enligt ansvariga inom SVT stämmer inte ryktena utan är en originalidé.

För intresserade smålänningar som vill vara med i den nya tv-serien är det provfilmning i Jönköping 21 april, Oskarshamn 28 april, Kalmar 29 april och Växjö 6 maj.

Inspelning av seriens åtta avsnitt är planerad till hösten 2018 och premiär i tv beräknas bli under 2019.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.