Ritningarna som nu gått till byggnadsnämnden Visa alla (2)
Visa alla (2)

Så kan det nya kommun- och stationshuset se ut

Uppdaterad
Publicerad

Nu är bygglovsansökan inlämnad. Så här kommer det nya kommun- och stationshuset i Växjö att se ut om man får igenom förslaget i byggnadsnämnden.

Det förslag som nu lämnats in för godkännande till byggnadsnämnden är inte alls särskilt likt de ursprungliga ritningarna som först presenterades tycker Mikael Karlsson som är Vänsterpartiets representant för byggnadsnämnden i Växjö.

– De nya ritningarna är ju väsentligt annorlunda än vad det var från början. Då var det snyggt med harlequin-mönstrade fönster i olika kulörer. Medan det nya som presenterades för oss i byggnadsnämnden nu i veckan ser mer ut som en industribyggnad. När medborgarna kommer att få se det nya förslaget så tror jag att det kommer att bli ramaskri, säger Mikael Karlsson (V).

Första ritningarna till kommunhuset.

”Tycker de är vackra och fina”

Någon som inte håller med Mikael Karlsson alls är moderaternas Anna Tenje som är kommunstyrelsens ordförande i Växjö. Hon tycker att de nya ritningarna är vackra.

– Arkitektur är ju nånting som verkligen berör och där många har olika åsikter. Förra skissen som var en visionsskiss över hur det kunde se ut, hade folk åsikter om och jag utgår ifrån att många kommer ha åsikter om dom nya bilderna också. Jag har ju tittat på dom nya och jag tycker att de är väldigt vackra och fina . Det skulle förvåna mig jättemycket om Vänsterpartiet skulle få majoritet i den här frågan, säger Anna Tenje (M).

Den 27 september får vi veta hur det har gått i byggnadsnämnden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nya stads- och stationshuset i Växjö

Mer i ämnet