Bengt Eriksson, vd Karl-Oskarskolan, tror att de kommer göra ett bättre jobb än JB-gymnasiet. Foto: SVT

Nya ledningen för gamla JB-gymnasiet hoppfulla

Publicerad

I Växjö och Kalmar kommer JB-gymnasiet att tas över av Karl-Oskarskolan och vd:n tror att de kommer kunna göra ett bättre jobb.

– Jag tycker inte att man har tagit tillvara på det lokala intresset, utan man har kört ett koncept på alla skolor, så det kan jag vara lite kritisk emot, säger Bengt Eriksson, vd Karl-Oskarskolan.

Inga större förändringar

För de elever som går på JB i Växjö och Kalmar, kommer det inte att bli några stora förändringar. De kommer att få fortsätta sina program och lärare och rektorer kommer att vara kvar. Ett glädjande besked för eleverna.

– Lite orolig är jag, men eftersom det redan finns en Karl-Oskarskola som går bra, så känner jag mig rätt trygg. Jag tror inte att den kommer lägga ner under tiden jag går iallafall, säger Jesper Bolö, som går första året på mediaprogrammet på JB.

Men på sikt vill Bengt Eriksson förändra skolorna, som i Växjö kommer heta Smålandsgymnasiet och i Kalmar Östersjögymnasiet. Han vill skapa en lokal prägel.

– Det ska vara en skola som möter den lokala och den regionala arbetsmarknaden på ett bättre sätt.

Svår framtid att förespå

Men det blir en utmaning att driva skolan, när elevunderlaget hela tiden minskar. Och framtiden är ibland svår att förespå. Bengt Eriksson var med och startade John Bauer-gymnasiet och han var också med och sålde skolan 2008.

– Jag var trygg i att den nya ägaren skulle göra en riktigt bra skola, men med facit i hand kan man väl säga att det inte blev som jag trodde 2008, säger Bengt Eriksson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SVT granskar friskolor

Mer i ämnet