Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nybro vikings spelar i hockeyallsvenskan för första gången sedan 2009. Ikväll är det nypremiär mot Tingsryd. Foto: SVT

Nybro Vikings taggade inför premiären i hockeyallsvenskan

Publicerad

Nybro Vikings ramlade ur hockeyallsvenskan 2009. Förra säsongen tog de sig hela vägen och blev klara för spel i allsvenskan och ikväll är det premiär.

– Det känns bra. De här sista 6-7 veckorna är det premiär man väntar på, att det ska bli riktig tävling, vi är förberedda för matchstart idag, säger huvudtränare Tommy Samuelsson.

Laget är ödmjuka inför kommande säsong.

– Målet är att vi ska klara oss kvar i allsvenskan och etablera oss. Lyckas vi undvika de två sista positionerna i tabellen så har vi gjort det bra, säger Tommy Samuelsson.

Flera smålandsderbyn

I premiären är det Smålandsderby direkt när Nybro möter Tingsryd. Matchen är slutsåld och Nybro vill bjuda publiken på bra hockey. Några mil bort finns Kalmar HC som är nykomllingar i hockeyallsvenskan. Men någon extra konkurrens känns inte vid idag.

– Det är inget vi lägger fokus på, Kalmar är en del av hockeyallsvenskan precis som Tingsryd som vi möter idag, när motståndaren står för dörren får man fokusera på det, säger Tommy Samuelsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.