Andreas Holfält som är tränare i Nybro Vikings tog en av sina enklaste segrar. Foto: SVT

Efter 23-0-segern: ”Ingen bra hockey”

Uppdaterad
Publicerad

Nybro Vikings tog under helgen en av sina enklaste segrar. De spelade mot Varberg och vann med 23-0.

Att vinna med stora marginaler kanske är en dröm för många. Att vinna med 23-0 i en ishockeymatch i hockeyettan, serien under allsvenskan, ska vara omöjligt, men ändå hände det Nybro Vikings på söndagen. Trots vinsten är det ingen direkt sprudlande glädje i klubben i dag.

– Det är klart vi vill vinna, det vill vi alltid. Men det ska inte kunna hända i en serie som ligger under allsvenskan, säger Nybro Vikings tränare Andreas Holfelt.

Bakgrunden till den stora vinsten är att Varberg kom till Nybro med ett lag som i princip bytts ut helt och hållet på grund av ekonomiska bekymmer. 

– De hade typ bara två ordinarie spelare kvar. Samtidigt kan vi inte be om ursäkt för vi vill vinna, ha poäng och vi gjorde vad vi skulle men det var ingen bra hockeymatch, säger Andreas Holfelt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.