Foto: TT/Privat

Nya SD-ordföranden i Kronoberg: ”Ser det som ett ärofullt uppdrag”

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraternas Kronobergsdistrikt valde under söndagen en ny ordförande – Tobias Lindgren. Han ser uppdraget som ärofullt men vill inte kommentera sin företrädares uttalande om att det är ”ett självmordsuppdrag” att vara ordförande för SD Kronoberg.

Tobias LIndgren har tidigare varit ersättare för förra ordföranden under en period och även suttit i Kronobergsdistriktets styrelse.

– Det är en stor ära att få detta förtroende just under ett valår, skriver Tobias Lindgren i ett mejl till SVT Nyheter Småland.

Vilken blir den viktigaste frågan för dig att driva som ordförande för SD Kronoberg?

– Att se till att alla kommunföreningar får de verktyg som behövs nu när de går in i valrörelsen. Vi ska vara länken mellan föreningarna och riks, skriver han vidare.

När den förra ordföranden Kerstin Ljungkvist lämnade uppdraget i början av mars, efter hot, beskrev hon det som ”ett självmordsuppdrag” att vara ordförande för SD i Kronoberg. Något som den nye ordföranden inte vill kommentera.

– Det får stå för den som uttalade sig om det. Jag ser detta som ett ärofullt uppdrag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.