Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Så här kan den kommande badanläggningen i Snurrom se ut. Förutom en 50 metersbassäng ska anläggningen innehålla bland annat spa, rehabbassäng och restaurang. Foto: Illustration: ÅWL Arkitekter AB

Nu är det klart – Peab bygger nytt badhus i Kalmar för en halv miljard

Uppdaterad
Publicerad

Det blir byggföretaget Peab som får bygga det nya badhuset i Kalmar. Ordern är värd 500 miljoner kronor och i slutet av året sätts projektet igång.

Kalmars omtalade nya simhall ska ligga i Snurrom-området, och nu är det klart att det blir Peab som bygger anläggningen. 

- Det blir en stor och fin anläggning, och vi som samhällsbyggare anser att det är ett jättefint projekt – en tekniskt kvalificerad byggnad som kräver mycket av oss, säger den bitraädande projektchefen på Peab, Johan Lilius. 

Kontraktet som skrivits mellan byggföretaget och fastighetsförvaltaren Kunskapsporten är värt en halv miljard kronor, och den totala projektkostanden för badhuset ligger på 600 miljoner kronor. Projektet tar sin start nu under hösten och om ett år kan spaden sättas i marken. Under byggtiden kommer åtminstone 150 personer vara engagerade i bygget.

Den nya anläggningen ska innehålla bland annat en 50 metersbassäng och två träningsbassänger samt rehabbassäng, familjebad, gym, spa och restaurang. 

- Jag är väldigt glad över att vi tillsammans med Kunskapsporten kan bidra till att utveckla Kalmar med en ny bad- och friskvårdsanläggning, som kommer att erbjuda många möjligheter för stadens invånare, säger Peabs regionchef Anders Bergeling.

– Det blir ett vacker och hållbart hus med många aktiviteter för kalmarborna, säger Kunskapsportens vd Joakim Ollén i ett pressmeddelande.

Simhallen beräknas stå färdig sommaren 2025. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer