”Ett tungt besked” säger vf Lars Jonson om varslet. Foto: Boklok

Nytt stort varsel på hustillverkaren Boklok i Gullringen

Publicerad

Hustillverkaren Boklok i Gullringen utanför Vimmerby varslar nu ytterligare 50 personer om uppsägning. Det är det andra stora varslet på företaget i år.

I februari varslade Boklok 65 personer om uppsägning, på grund av den svaga bostadsmarknaden. Under onsdagen kom ett nytt varsel, skriver företaget i ett pressmeddelande, vilket Dagens Vimmerby skrev om först.

Den här gången är det ytterligare 50 anställda i Gullringen som kan bli av med sitt jobb, förhoppningen är att de ska få besked innan semesterperioden startar.

– Jag förstår att dagens varsel är ett tungt besked för våra medarbetare här i Gullringen. Vi befinner oss i en svag bostadsmarknad och ser för tillfället en lägre efterfrågan på nybyggda bostäder än vi räknade med vid det tidigare varslet, säger Lars Jonson, vd för BoKlok, i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vimmerby

Mer i ämnet