Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör i klippet ovan OKG:s vd Johan Lundberg kommentera det höga tonläget mot kärnkraftverket i vintras. Foto: William Frykfeldt/SVT

OKG om pressen efter kärnkraftsstoppen: ”Tonläget påverkar inte oss”

Publicerad

Under vinter och våren har kärnkraftverket i Oskarshamn, OKG, varit frånkopplat från elnätet fyra gånger till följd av både planerade och akuta underhållsarbeten. Tonläget hårdnade under den kallaste perioden när elen var som dyrast – så vilket ansvar känner företaget som driver Sveriges största kärnreaktor för landets elförsörjning?

– Behöver vi göra ett kort stopp så ska vi göra det, oavsett vad det skrivs media eller vad omgivningen säger. Annars riskerar vi att hamna i ett läge som gör att vi påverkas av yttre faktorer och då är vi på fel ställe, säger Johan Lundberg.

I klippet ovan: Hör kärnkraftverkets vd Johan Lundberg kommentera den struliga vintern.

KLIPP: Planerad frånkoppling 55 dagar nu under våren – påverkar det elpriserna?

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under åtta veckor pågår revisionen på kärnkraftverket i Oskarshamn. I klippet får du svaret på hur det arbetet påverkar elpriset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.