Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Chefer och politiker flyttar till Södra Möckleby

Ölänningar vädrar sina tankar på nytt kommunkontor

Publicerad

Två eftermiddagar i veckan kan ortsborna nu möta politiker och tjänstemän från Mörbylånga i Södra Möckleby. Där finns ett tillfälligt kontor där medborgarna hälsas välkomna att ställa frågor och komma med idéer och synpunkter på kommunens verksamhet.

På plats vid öppningen fanns bland annat kommundirektören Ann Willsund och kommunstyrelsens ordförande Matilda Wärenfalk(s).

– Vår tanke är ju att vi ska komma närmare medborgarna, vi vill veta hur fungerar vi i verkligheten och hur fungerar det som vi beslutar om, säger kommundirektör Ann Willsund.

Hoppas på informella samtal

Projektet Kraftsamling Sydöland startades på södra i samband med att den stora arbetsgivaren Cementa beslutade att lägga ner cementtillverkningen i Degerhamn.

– Jag hoppas man kan få till det där informella samtalet man har vid frukostbordet som man inte får i kommunhuset där man verkligen kan komma närmare medborgarna, säger kommunstyrelsens ordförande Matilda Wärenfalk (S).

Dörren står öppen

Som en del i projektet kommer nu politiker och tjänstemän att finnas på plats på kontoren i Södra Möckleby två eftermiddagar i veckan för att jobba. Men dörren står också öppen för ortsborna och andra på Öland att komma in för ett möte.

– Jag tror att man bör utbilda folk i hur man startar eget för att skapa fler företag här.Cementfabriken var ”Gud” för många här, nu finns den inte mer och det gäller att få ungdomarna att tro på sig själva, säger Staffan Lagerström som är på väg in att prata med politikerna.

– Äntligen, jag är här idag för att diskutera äldreboende det behövs platser här, säger Eva Hansson Törngren ordf. Södra Möckleby sockenförening.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mörbylånga

Mer i ämnet