Coronarestriktioner är inget problem för Malin. Hon vet vad hon ska sysselsätta sig med de närmaste månaderna. Foto: SVT

Gamern Malin om World of Warcraft-släppet: ”Efterlängtat”

Uppdaterad
Publicerad

Malin Andersson från Kalmar har tagit ledigt på tisdag. Då släpps nämligen en hett efterlängtad expansion till legendariska online-rollspelet World of Warcraft. Restriktioner till följd av coronapandemin de närmaste månaderna berör henne därför inte så mycket.

– Det kommer att finnas att göra, säger hon.

Natten mellan måndag och tisdag släpps en ny version av onlinespelet, som i år firar 16-årsjubileum och uppskattas ha omkring fem miljoner registrerade spelare världen över. Fansen har väntat på detta i fem år.

Uppsving under pandemin

Malin Andersson bor i centrala Kalmar med sin dotter Moa. Hon har spelat av och till i 15 år och ser att onlinespelandet fått ett uppsving under coronapandemin.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

– Det är jättemånga som återkommer till World of Warcraft nu i och med pandemin. De har inget annat att göra så då blir det att de kommer tillbaka och spelar, säger hon.

Smittsäkert umgänge

Behållningen med onlinespel, förutom att få försjunka i spelet, är främst gemenskapen, säger hon. Flera av Malins nära vänner har hon lärt känna genom World of Warcraft. Umgänget är också 100 procent coronasäkert.

– Vissa av oss kan sitta i flera timmar på kvällen och bara prata och umgås. Vi har quizkvällar ibland och det är så inbjudande, alla människor är välkomna, säger hon.

Så detta är lite föregångaren till videokonferens-fikat som införts nu under pandemin?

– Ja, vi kan väl säga att vi är lite grundare till det då? Ja, det är vi!

Se hela klippet med Malin som berättar om tjusningen med onlinespel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet