Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Andreas Zetterlund är programchef på Läkarmissionen. Hör honom berätta i klippet om hur de kommer att använda vattenrenaren i Afrika. Foto: Läkarmissionen

Hjälporganisationer på jakt efter vattenrenare för extrema situationer

Publicerad

Behovet av vattenrenare i flera länder i Afrika är inget nytt och en vattenrenare som ska kunna användas i extrema situationer är mycket välkommen hos de hjälporganisationer SVT Nyheter Småland varit i kontakt med.

Läkarmissionen, som jobbar i olika delar av världen där det är brist på rent vatten, har haft kommunikation med Västerviksföretaget PBS (Pure Bio Synergy) generation som tagit fram en vattenrenare med målet att den ska ska kunna användas i utvecklingsländer.

– Just att det är en portabel lösning som funkar i extrema situationer gör att den kommer vara till stor nytta i våra projekt, säger Andreas Zetterlund, programchef på Läkarmissionen.

I klippet ovan berättar Läkarmissionen och svenska företaget Wayout international om sina behov när det gäller att rena vatten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västervik

Mer i ämnet