Oscar Engsund krigade för att slå ut HV71 ur SHL. Nu kommer han spela i Jönköpingsklubben. Foto: David Wreland / BILDBYRÅN

Oscar Engsund lämnar IK Oskarshamn för HV71

Publicerad

HV71 skickade ut IK Oskarshamn ur SHL. Men IKO:s lagkapten blir kvar i högsta ligan – och han kommer att spela i HV71.

Inför den nyligen avslutade säsongen vände Oscar Engsund, 30, hem till sin moderklubb IK Oskarshamn där han skrev på ett sexårsavtal.

Det blev dock bara ett år, då IKO ramlade ner i Allsvenskan. Nu har Engsund skrivit på ett fyraårskontrakt med HV71, en klubb han representerade i början av sin seniorkarriär.

– Det känns väldigt bra att vara tillbaka och jag hade två bra år senast i HV71 där jag trivdes både i staden och klubben. Jag har haft bra snack med tränaren Anton Blomqvist den senaste tiden och gillade vad jag hörde om hans syn på HV71 framåt, säger Oscar Engsund till HV71:s hemsida.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är så mycket känslor, vi ser spelarna hur de bara sitter och gråter”, säger sportchefen Tomas Fröberg. Hör mer i klippet om hur han och supportrarna har tagit förlusten. Foto: Mikael Fritzon/TT och William Frykfeldt/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.