Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lars Cerderqvist är ordförande på Oskarshamns Padelklubb, han berättar om hur kämpigt det är att kunna överleva nu när intresset för att spela padel minskat. Foto: Hamed Ubaid-Karlsson/SVT/privat

Oskarshamns Padelklubb kämpar för att överleva – minskat intresse trots sänkta priser

Publicerad

Oskarshamns padelklubb är en av flera klubbar som har det kämpigt att få ihop ekonomin när senaste årens boom ser ut att lägga sig.

– Vi hade 90 procent intäkter och nu är det 30-40 procent, säger ordföranden Lars Cederqvist.

Oskarshamns Padelklubb är en ideell förening som försöker att få fler unga att röra sig mer. 

– Vi har satsat väldigt mycket på ungdomsverksamheten, vi har cirka 80 stycken medlemmar som vi vill ge fortsatt möjlighet att kunna spela och träna så mycket de vill, säger Lars Cederqvist, ordförande i Oskarshamns Padelklubb. 

Föreningen har byggt flera padelbanor i Oskarshamn, bland annat tre banor utomhus. Efter att restriktionerna släpptes och sommaren började är det inte lika många som spelar och det innebär ett stort tapp av intäkter för organisationen.

Här kom vändpunkten

Lars Cederqvist har märkt skillnad i hur intresset för padel var i början och hur det vände precis innan sommaren.

– Det blev en otrolig hajp med padel när det kom, och nu har många provat på och några har fastnat. Men nu när restriktionerna släpptes och folk är tillbaka på jobbet så får vi inte så många nya spelare, säger Lars Cederqvist.

Hör honom berätta mer i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer