Oscarsgymnasiet i Oskarshamn Foto: Jan-Eric Lundberg/SVT

Flera gymnasieskolor stänger i Kalmar och Kronobergs län

Uppdaterad
Publicerad

Oskarshamns kommun stänger Oscarsgymnasiet och Nova högskolecenter för utbildning från och med imorgon onsdag. Kommunen är en av många som nu följer regeringens råd.

Under tisdagsförmiddagen meddelade regeringen att man följer Folkhälsomyndighetens råd om att all undervisning på gymnasieskolor, högskolor och universitet från och med onsdag ska bedrivas på distans för att minska spridning av coronaviruset.

Enligt ett pressmeddelande från Oskarshamns kommun kommer undervisningen för de berörda eleverna och studenterna istället bedrivas digitalt. Elever i gymnasiesärskolan som behöver omsorg och inte tillhör någon riskgrupp ska komma till skolan som vanligt.

Många kommuner stänger skolor

Oskarshamn var bland de första kommunerna som under tisdagen gick ut och meddelade att de stänger gymnasieskolan. Sedan har flera kommuner gått ut med samma information.

Här är kommunerna som infört distansundervisning

  • Emmaboda kommun, både gymnasieskolan och vuxenutbildningen
  • Ljungby kommun
  • Kalmarsunds gymnasieförbund med gymnasiesärskolan, Jenny Nyströmsskolan, Lars Kaggskolan och Stagneliusskolan. I samma förbund finns även Mjölnergymnasiet i Torsås och Ölands utbildningscenter i Borgholm. Även vuxenutbildningen berörs.
  • Växjö kommun, med undantag för gymnasiesärskolan
  • Vimmerby kommun, både gymnasium, lärcenter och campus
  • Västerviks kommun, gymnasium, vuxenutbildning.
  • Hultsfreds kommun, gymnasium, högstadie, lärcenter, campus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.