Foto: SVT

Österpremiären riskerar att flyttas till Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Tisdagens ymniga snöfall i Växjö riskerar att stoppa söndagens premiär på hemmaplan för Öster. Upp emot 20 centimeter snö kom på tisdagen.

Det är ett tjockt snötäcke på planen i Växjö på Myresjöhus arena, där Öster ska spela sin premiärmatch nu på söndag. Peter Wibrån, verksamhetsansvarig för klubben, är inte glad när han ser hur det ser ut på planen. Och det kalla vintervädret ser ut att fortsätta ett bra tag till.

– Vi har förberett oss inför premiären på söndag – det här känns verkligen inte bra. Samtidigt kan vi inte göra något, utan får bara gilla läget som det är just nu, säger Peter Wibrån.

Lösning på gång

Nu håller klubben på att i samarbete med Svenska Fotbollförbundet arbeta fram en lösning. Det kan handla om att flytta hela premiären till arenan i Kalmar, men även Borås, Göteborg eller Norrköping diskuteras då de har konstgräs.

Under morgondagen tas det ett slutgiltigt beslut om matchen ska flyttas eller ställas in.

– 2005 mot Häcken var det nära att matchen fick ställas in, men det är väldigt ovanligt att det händer, säger en något frustrerad Peter Wibrån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.