Foto: SVT/Niclas Wimmerberg

Musikturné för isolerade i Hultsfred

Uppdaterad
Publicerad

Under tre veckor kommer lokala musiker att dyka upp spontant bland bostadshusen i Hultsfreds kommun. Målgruppen är 70 år och äldre som sitter isolerade på grund av coronaläget.

Vi hakade på Hultsfredssonen Filip Olvenius med artistnamnet Vast Lola som började sin ”spontanturné ”i Virserum under måndagen. Många tittade ut från sina balkoner och njöt av musiken och det fina vårvädret.

– Det här är det bästa som hänt, för det händer ju ingenting här och det börjar bli drygt, säger Berit Petersson från en av balkongerna.

Filip Olvenius har släppt flera egna låtar och går en producentutbildning i London. Men är på grund av läget hemma i Hultsfred tillfälligt. Kenneth Rosén och Bert Olausson från Lifvens är sedan många år etablerade som underhållare. Projektet kommer att på fram till den åttonde maj.

– Det är kul att man kan bidra med något i det här kaoset även om det är lite, säger Filip Olvenius.

Initiativet kommer från Evenemangsgruppen som finns under kultur- och fritidsförvaltningen i Hultsfreds kommun försöker på olika sätt att hitta nya vägar för evenemang.

– Det blir allt från Johnny Cash och Dylan till Staffan Hellstrand och så någon egen låt säger Filip Olvenius.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.