Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Dalia berätta om släktingarnas situation i Gaza. Foto: Hazem Dakel/SVT

Palestiniern Dalia i Färjestaden: ”Alla blir förlorare i kriget ”

Uppdaterad
Publicerad

Dalia, känner djup oro för sina släktingar i Gaza. Och enligt rapporter från området har många människor fallit offer för de israeliska bombningarna.

Dalia kämpade länge innan hon äntligen kunde nå sina föräldrar via telefon, något som var mycket svårt med tanke på att Israel har stängt av el, vatten och all kommunikation i området.

 Tala Abu Mustafa, Dalias systerdotter som befinner sig i Gazaremsan, är rädd och vill lämna området. Hon har bevittnat tragiska scener där människor i alla åldrar, inklusive barn, kvinnor och äldre, har förlorat sina liv.

Krig mellan Israel och Hamas

Vill lämna området

 – Jag känner mig skräckslagen här, och jag vill bara komma bort till ett säkrare område, säger Tala Abu Mustafa till Dalia i telefon.

 Rana Ibrahim, Talas mamma, berättar att de har fått instruktioner från israeliska myndigheter att evakuera området på grund av bombningar, men de vet inte vart de kan ta vägen, och deras enda önskan är att få uppleva säkerhet.

”Alla blir förlorare”

 – Allt vi vill ha är säkerhet. Politiken är inte längre relevant för oss. Här i Gaza respekteras inte de mänskliga rättigheterna. Vi ber världen om hjälp, säger Rana Ibrahim.

 – Jag är emot krig, eftersom alla blir förlorare i det, men jag är palestinier, och jag står vid min nations sida, avslutar Dalia Ibrahim.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krig mellan Israel och Hamas

Mer i ämnet