Pappan till det misshandlade spädbarnet bedöms som att ha våldsproblematik.

Pappan till det misshandlade spädbarnet bedöms ha ”våldsproblematik”

Publicerad

Pappan i 25-årsåldern som misstänks ha misshandlat sitt spädbarn synnerligen grovt har en våldsproblematik och ett utåtagerande beteende, enligt ett frivårdsutlåtande till tingsrätten. Han och mamman till barnet sitter fortsatt häktade i väntan på åtal.

I Kriminalvårdens utredning av båda föräldrarna framkommer det att pappan har våldsproblematik, något som Barometern var först med att berätta.

Han ska även vara impulsiv med ett utåtagerande beteende. I utredningen har man också fastställt att han kan känna en stark svartsjuka och att han har självmordstankar.

Kalmar

Sökt hjälp tidigare

Det framkommer också att mannen tidigare sökt hjälp för sina psykiska problem senast 2021, men att samtalskontakten inte varit långvarig. Pappan ska enligt utredningen uttryckt att oavsett om han blir dömd eller inte, avser han att ta kontakt med psykiatrin för att få hjälp med sitt beteende.

I mammans utredning framkommer inget som tyder på våldsproblematik eller missbruk, hon är dock fortsatt misstänkt för brott.

Omhäktades under tisdagen

Paret omhäktades under tisdagen i ytterligare två veckor och föräldrarna fortsätter att neka till brott.

Det var i slutet på januari som paret i 25-års åldern häktades på sannolika skäl misstänkta för misshandel på deras spädbarn i Kalmar. Paret kom in med barnet till sjukhus och det var då som vårdpersonal fattade misstankar och gjorde en anmälan. Barnet fick vårdas på sjukhus med allvarliga skador och fick lämna sjukhuset först i februari.

I februari begärde även åklagaren en mindre rättspsykiatrisk utredning av paret, som ännu inte är klar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet