Par misstänks för ”synnerligen grov” misshandel av spädbarn

Uppdaterad
Publicerad

En man och en kvinna i 25-årsåldern misstänks för ”synnerligen grov” misshandel av sitt eget spädbarn i Kalmar. Barnet har enligt polisen allvarliga skador och vårdas nu på sjukhus.

– Det är en man och en kvinna som sitter anhållna, på sannolika skäl misstänkta för misshandel av deras eget lilla spädbarn. Barnet vårdas nu på sjukhus med allvarliga skador, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till SVT.

”Känsligt läge”

Under tisdagseftermiddagen häktades mannen på sannolika skäl misstänkt för synnerligen grov misshandel.

– Förhandlingen hade vi inom stängda dörrar, så jag kan inte kommentera det ytterligare. Utredningen är i ett mycket känsligt skede såhär inledningsvis, säger åklagare Linda Canéus.

Den misstänkta misshandeln ska ha upptäckts av sjukvården som i sin tur kontaktade polisen i helgen. Paret greps och förhördes – och har suttit anhållna sedan i lördags.

– Jag är förundersökningsledare och leder utredningen, tillsammans med ett antal poliser. Nu ska vi utreda och se hur det här barnet har kunnat få de här allvarliga skadorna och vem som har orsakat dem, säger Linda Canéus.

Också kvinnan häktades vid en senare förhandling, även hon på sannolika skäl misstänkt för synnerligen grov misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.